Gran Bretanya li toca el crostó a l’ambaixador espanyol

8

20 Novembre 2012 per yeagov


Gran Bretanya li toca el crostó a l’ambaixador espanyol

Espanya no deixa de fer el ridícul, i els seus ambaixadors també, especialment quan deixen d’actuar com ambaixadors i decideixen actuar com hooligans, per exemple el ja cessat ambaixador d’Espanya a Polònia, o com sicaris del règim marià, per exemple, els ambaixadors que han impedit que 150.000 catalans residents a l’estranger poguessin votar.
Que un govern, en aquest cas el britànic, hagi de cridar a consulta l’ambaixador d’un Estat aliat, en aquest cas Espanya, per tal que expliqui les raons de les incursions de vaixells de guerra espanyols en aigües de Gibraltar, és un fet molt greu. En altres èpoques fets com aquests haurien estat motius per declarar la guerra. Però també demostra la mena d’Estat que és Espanya, si es dedica a muntar aquests lamentables espectacles que molesten Estats sobirans, ens hem de sorprendre que succeeixin fets com l’acte de pirateria perpetrat per l’Armada espanyola al port de Roses?
Espanya encara reclama que li retornin Gibraltar donada a Anglaterra, però no demana que li retornin el Rosselló, Capcir i Conflent, la Catalunya Nord, que va donar a França.
Els incidents no són nous, sinó reiteratius.
Una anècdota personal: Quan vaig visitar Gibraltar a la porta, al costat espanyol, vaig veure un grup de carallots espanyolistes amb una pancarta i una “estanquera” que cridaven tota la estona “Gibraltar español”. Hores més tard vaig saber que un d’aquells individus era un dirigent del Partit Popular. L’escena era molt kitsch, tot s’ha de dir.
Les autoritats de Gibraltar han denunciat que aquesta setmana, concretament el dia 13 de novembre bucs de l’Armada espanyola van realitzar dues incursions en aigües jurisdiccionals gibraltarenyes.
El ministre britànic d’Exteriors ha cridat a consultes l’ambaixador espanyol a Londres, l’inefable Federico “Viva Honduras” TrilloFigueroa. El subsecretari d’Estat per a Europa del ministeri d’Exteriors britànic, David Livingston ha fet públic un comunitat dient que “creiem que interessa tant a Espanya com a Gibraltar i el Regne Unit evitar qualsevol incident que pugui danyar les perspectives de desenvolupar una relació harmoniosa i de col·laboració entre Gibraltar i Espanya.”
Fa unes setmanes un vaixell de l’Armada espanyola va bloquejar el port de Roses, aquí a Catalunya, i va dedicar-se a inspeccionar els pesquers catalans si portaven penjada l’estanquera i fer tornar a port a aquells que no la portaven. Que un vaixell de guerra es dediqui a paralitzar l’activitat normal d’un port és inaudit i caldria exigir explicacions al govern espanyol.
El govern de la Generalitat hauria de cridar a consulta la delegada del govern espanyol a Catalunya, al ministre de defensa espanyol o a la “ambaixadora” del govern espanyol a Catalunya, Sánchez Camacho, o potser a tots tres i exigir-los explicacions sobre els vols rasants dels seus F18 i de l’Armada.
Gran Bretaña le da un toque de atención al embajador español
España no deja de hacer el ridículo, y sus embajadores también, especialmente cuando dejan de actuar como embajadores y deciden actuar como hooligans, por ejemplo el ya cesado embajador de España en Polonia, o como sicarios del régimen mariano, por ejemplo, los embajadores que han impedido que 150.000 catalanes residentes en el extranjero pudieran votar.
Que un gobierno, en este caso el británico, deba llamar a consulta al embajador de un Estado aliado, en este caso España, para que explique las razones de las incursiones de buques de guerra españoles en aguas de Gibraltar, es un hecho muy grave. En otras épocas hechos como estos habrían sido motivos para declarar la guerra. Pero también demuestra la clase de Estado que es España, si se dedica a montar estos lamentables espectáculos que molestan Estados soberanos, ¿debemos sorprender que sucedan hechos como el acto de piratería perpetrado por la Armada española en el puerto de Roses?
España aún reclama que le devuelvan Gibraltar dada a Inglaterra, pero no pide que le devuelvan el Rosselló, Capcir y Conflent, la Catalunya Nord, que dio a Francia.
Los incidentes no son nuevos, sino reiterativos.
Una anécdota personal: Cuando visité Gibraltar a la puerta, al lado español, vi un grupo de gilipollas españolistas con una pancarta y una “estanquera” que gritaban todo el rato “Gibraltar español”. Horas más tarde supe que uno de esos individuos era un dirigente del PP. La escena era muy kitsch, todo hay que decirlo.
Las autoridades de Gibraltar han denunciado que esta semana, concretamente el día 13 de noviembre buques de la Armada española realizaron dos incursiones en aguas jurisdiccionales gibraltareñas.
El ministro británico de Exteriores ha llamado a consultas al embajador español en Londres, el inefable Federico “Viva Honduras”Trillo Figueroa. El subsecretario de Estado para Europa del ministerio de Exteriores británico, David Livingston ha hecho público un comunidad diciendo que “creemos que interesa tanto en España como en Gibraltar y el Reino Unido evitar cualquier incidente que pueda dañar las perspectivas de desarrollar una relación armoniosa y de colaboración entre Gibraltar y España.”
Hace unas semanas un barco de la Armada española bloqueó el puerto de Roses, aquí en Catalunya, y se dedicó a inspeccionar los pesqueros catalanes si llevaban colgada la estanquera y hacer regresar a puerto a aquellos que no la llevaban. Que un buque de guerra se dedique a paralizar la actividad normal de un puerto es inaudito y debería exigirse explicaciones al gobierno español.
El gobierno de la Generalitat debería llamar a consulta la delegada del Gobierno en Catalunya, al ministro de defensa español o a la “embajadora” del Gobierno en Catalunya, Sánchez Camacho, o quizás a los tres y exigirles explicaciones sobre los vuelos rasantes de sus F18 y de la Armada

8 thoughts on “Gran Bretanya li toca el crostó a l’ambaixador espanyol

 1. Espanya sap fer alguna altra cosa a part de fer el ridícul? S’han tornat bojos! Sort que els britànics són assenyats sinó potser ja estaríem en guerra. M’he mirat la història de Gibraltar, si el 1783 la varen cedir a canvi de Menorca i part de Florida, ara què volen? Porten des d’aleshores tocant els nassos? Quina fixació! A més, s’han fet referèndums i volen continuar com fins ara, és clar que Espanya, això dels referèndums s’ho passa pel… Espero que Europa vagi prenent nota de tots aquests disbarats…

  Respecte als territoris donats a França, per què els volen si estan poblats amb catalans que reclamaran la independència?

  M’he mirat el vídeo, hi ha algú del PP que no sigui inútil?

  No vares fer fotos de tan patètica experiència? … per riure una estona.

  Sé que si més no un dels alcaldes afectats pels F-18 va queixar-se, em sembla recordar que al Ministeri d’Interior però, la Generalitat, no ha fet res?

 2. Me he reído mucho con el vídeo sobre el embajador español en Londres y su “Viva Honduras”, porque venía de Honduras..! Bueno, le puede pasar a cualquiera..o no? De todos modos lo del bloqueo del puerto de Rosas no me parece porque detener los barcos para ver si llevan una bandera que se puede ver a simple vista es realmente molestar a propósito.. Si, creo que la Generalitat podría preguntar al gobierno español por qué hicieron eso..aunque no creo que saquen nada.. qué podrían conseguir? Hacer presente su molestia solamente…

 3. yeagov ha dit:

  Patricia: Cuando en un país se tienen ministros sin cerebro suceden estas cosas, y ahora este señor es embajador en Gran Bretaña. Suerte tiene España que los británicos son flemáticos porque si no a estas alturas ya le habrían declarado la guerra a España.
  El incidente de la Armada española en Gibraltar no es ninguna novedad.

  Maria: Vaig fer fotos de Gibraltar però no d’aquests personatges de la porta.
  Crec que va ser l’alcalde de Campdevànol el que va queixar-se, o almenys va ser ell qui va aparèixer a la ràdio, també cal dir que va ser el poble del Ripollès sobre el que van passar volant més baix.

 4. De acuerdo contigo..

 5. Yeagov, òbviament, era broma!
  Diguin el que diguin des de defensa, és una amenaça. Hi ha massa coses, que dóna la casualitat, que passen ara…

 6. Tomàs ha dit:

  Realment, quina pena que nosaltres no tinguin el poder per cridar a comparèixer a tothom que diu animalades contra nosaltres.

 7. yeagov ha dit:

  Tomàs: Bé, més que pel que diguin, que malgrat que siguin coses ofensives només són paraules, és el que fan, crec que algú hauria d’explicar davant del Parlament de Catalunya l’incident del Port de Roses, els vols rasants i els entrebancs que tenen els catalans residents a l’estranger per votar.

 8. Tomàs, amb això que has dit, saps a quanta gent podríem donar feina? Seria la professió amb més demanda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.735 hits
Novembre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: